Hongkong dag 1
16 maart 2013
Hongkong, China dag 1 (Temperatuur 17) 16 maart
Om 07.30u in de haven van Hongkong. Met de neus naar de stad (Kowloon). Veel onbeveiligde internet verbindingen gevonden. Maar geen connectie. Eerst maar eens ontbijten en ons melden voor de excursie om 08.40u. Shopping tour. Eerst door de tunnel onder victoria baai naar Hongkong Island. Naar de Stanley Market. De tourleidster kon ons ook nog meenemen naar een tempel. Ongeveer 6 mensen (waaronder wij natuurlijk) maakten hier gebruik van. Simpele tempel, maar toch weer wat foto’s gemaakt. Daarna naar de Markt. Hier een paar T-shirts gekocht van Hongkong. Leuk voor van de zomer op de boot. Daarna naar een juwelen fabriek, met natuurlijk een winkel. Er waren een maar mannen bezig, om ringen etc. te maken. Juliska heeft een mooie parel armband gekocht met gouden sluiting. Daarna nog een bezoek aan een Antiek winkel wijk/markt. Mooie spullen, maar soms erg duur. (als het al echt antiek was). De tourleidster waarschuwde op voorhand, dat ze er geen garantie op kon geven, dat het allemaal echt was. Om twee uur waren we terug aan boord. Geluncht en direct weer naar buiten, naar de terminal, om te internetten. In het begin geen vrije lijn kunnen bemachtigen. Later een stuk verder op in het winkelcentrum wel. Een aantal verhaaltjes en foto’s kunnen plaatsen, totdat er een Chinese met haar tas zowat mijn laptop van mijn schoot maaide. Toen was de verbinding direct verbroken. Niet zo gauw in de gaten, wat er aan de hand was zijn we maar naar de boot terug gegaan, om e.e.a. te herstellen. Gelukkig werkt alles weer. Vanavond na het eten gaan we proberen de rest van de foto’s te plaatsen. Om 20.00u is er dagelijks een lasershow op de wolkenkrabbers. We kunnen dit schouwspel goed gadeslaan vanaf de boot op het zonnedek. Foto’s en filmpjes gemaakt. Daarna hebben we inderdaad nog kunnen internetten. We zijn weer aardig bij met de verhaaltjes en foto’s. Morgenochtend eerst een excursie: “Hongkong Panoramic Drive” En daarna ’s middags nog maar even gauw proberen de foto’s van Hongkong te plaatsen. Om 17.30u moet iedereen weer aan boord zijn.