Richting Auckland dag 2 14febr

17 februari 2013 - Auckland, Nieuw-Zeeland

Richting Auckland dag 2                               (Temperatuur 25)           14 febr

Vandaag lopen we 13 uur voor op Nederland. Deze uren gaan we langzaam weer afbouwen naar mate we verder naar het westen gaan. We hoorden, dat er geen excursies aangeboden worden in Wellington. Dit komt waarschijnlijk, omdat we in eerste instantie Wellington niet meer zouden aandoen vanwege de technische probleempjes. De kosten van de al betaalde excursie worden teruggeboekt op het boordaccount. We zullen dus zelf iets moeten doen. Er rijdt een leuke kabelbaan trein. Misschien omhoog met deze trein. En terug lopen door een mooie botanische tuin. We zien wel tegen die tijd. Voorlopig nog een paar zware dagen aan boord. (Zonnen, zwemmen, lezen, wandelen, praatjes maken. En niet te vergeten eten, eten en eten). We houden het trouwens wel een beetje in de gaten. En houden ons aan 3 maaltijden per dag. Geen afternoon snacks, late night snacks etc. Iedere avond liggen er chocolaatjes op ons bed. En staan er nieuwe pakjes met koekjes op het tafeltje. Dit zijn de enige extraatjes, welke we eten. (en om eerlijk te zijn af en toe een extra lekker toetje bij de lunch). Verder veel vers fruit. Vanmorgen na het ontbijt onze rondjes gelopen. Daarna lekker in de wind gezeten op dek 13. Als je over de reling kijkt zie je af en toe groepjes vliegende vissen. Heel bijzonder hoe ver ze soms vliegen, alvorens in het water te duiken. Verder nog steeds niets te zien. Geen boten, geen vogels. Maar wel ontzettend blauw water. Vanavond na het diner (black tie) naar het theater geweest. Een chinese  accordeoniste. Ze was grappig en bespeelde een bijzonder mooi instrument.

1. Klaas kruisman:
    17 februari 2013
    wat betreft die vliegende vissen Koos. Zolang je ze maar niet ziet vliegen. Ha ha.
    Nog even betreffende bora bora. Had reeds in de gaten dat er iets mis was want ik zat natuurlijk vol spanning op de voorsteven uit te kijken naar dat eiland zoals je weet. Die mensen hebben ergens wel gelijk dat er qua excursie misschien niet veel te beleven valt op zo n eiland maar het is daar prachtig onder de zeespiegel. Qua foto s maken is het eiland wel erg aantrekkelijk. Ik zit trouwens nog steeds te wachten op de scene van jou en juul op de voorsteven van het schip uit de film de titanic. Juul op het puntje met gespreide armen en jij haar vasthouden. Misschien even wachten tot windkracht 9 . Kijken we allemaal even mee op de webcam van het schip. vanuit een voor de afwisseling zonnig cornwall hartelijk groeten. Klaas en Mary
  2. Klaas kruisman:
    17 februari 2013
    PS Misschien hadden jullie die scene uit titanic voor 13feb geplanned.