Onderweg naar Lissabon, dag1 19 april
19 april 2013 - Dordrecht, Nederland
Onderweg naar Lissabon, dag 1 (Temperatuur 17) 19 april
Vannacht zijn we tussen Corsica en Sardinië doorgevaren (Straat van Bonifacio). En op dit moment ‘smorgens 08.30u zijn we zo’n 80 mijl verwijderd van Menorca. Weinig wind, dus beloofd weer een heerlijke dag in de zon te worden. Ik zie op mijn zeekaart, dat het hier toch nog ongeveer 2500 meter diep is. Langzamerhand beginnen we aan het eind te komen van deze mooie reis. Thuis begint het normale leven weer. En het vele werk, dat nog volgt betreffende het maken van DVD’s met foto’s en filmpjes. Het zijn korte stukjes film, maar op dit moment al wel meer dan 35 GB. En foto’s gaan al richting de 4000. Kortom een hele uitzoekerij. Verder hebben we hier de DVD gekocht, welke door de fotografen aan boord is gemaakt van de doortocht door het Panama kanaal. En 5 DVD’s van elke sector. Leuk voor ons zelf, om tijdens de komende wintermaanden weer eens te bekijken. Ook zijn we inmiddels met het derde foto album bezig. Telkens bij een bepaalde gelegenheid aan boord, of op de kade van weer een bestemming, staan de fotografen klaar, om een plaatje van de passagiers te schieten. Is trouwens wel een dure aangelegenheid. Telkens 9,95 pond voor een foto. Maar ja, we wisten, dat deze reis geen ‘koopje’ zou worden. Vandaag lekker in de zon gelegen. Niet te warm, niet te koud. Vanavond weer ‘black-tie’. Geen zin in. We gaan dus boven in de Orangery eten.