Onderweg naar Rome dag 3 17 april

17 april 2013 - Civitavecchia, Italië

Op weg naar Rome, dag 3                           (Temperatuur 18)                           17 april

Het was heerlijk op het achterdek bij de Pennant bar. Eerst uit de wind. Te warm. Later tafeltje wat meer in de wind gezocht. We hebben daar met Gon en Sjoerd zowat de hele dag gezeten, gegeten en gedronken. De tocht van vandaag fantastisch. Eerst de aanloop naar de straat van Messina. Aan de ene kant zicht op Sicilië. En aan de andere kant zicht op Italie (onderkant van de laars). De Etna op Sicilië was prachtig te zien. Met sneeuw op de hellingen.  Op het nauwste gedeelte van de straat van Messina kwam er een loods aan boord. De zee was heerlijk rustig. Dus we kunnen lekker in het zonnetje zitten, met een prachtig uitzicht op Sicilië en het vaste land. Toen we eenmaal door de straat waren, kwam al gauw het eiland Stromboli in zicht. Het vulkaan eiland. Heel mooi om te zien. We voeren er redelijk dichtbij langs. En af en toe spuwde de vulkaan witte en zwarte rook uit. De zon stond gelukkig aan de goed kant, om foto’s te maken. Om een uur of vier zijn we naar de hut gegaan voor een borreltje. En om de foto’s van vandaag op te slaan. Vanavond gaan we met z’n vieren in de Pennant Grill eten. Zojuist belde de manager van dit restaurant, om te melden, dat de tafels binnen worden gedekt, omdat ze verwachten, dat buiten eten te fris zal zijn.

Maak je reisblog advertentievrij
Ontdek de voordelen van Reislogger Plus.
reislogger.nl/upgrade